27 Mart 2013 Çarşamba

Ne Mutlu Her Şeyi Bilene!

Etrafımda her şeyi bilen çok insan var ve çok mutluyum. Üstelik kocaman bir tılsımları var ve bu tılsımlarına sahip olmak için her şeyimi verebilirim. Öyle güzel bir yerdeler ki hayatta, çok az kişiye nasip olur.
Mesela kürt sorunu konusunda hepsi birer otorite. Yapılmış net bir açıklama bile anlam bakımından en önemli uzmanlarca günlerce çözümlenmeye çalışılırken kendileri yaklaşık 20 saniyede teşhisi koyup karara varıyorlar. Sizce en ufak bir tereddütleri var mı fikirlerinden? Tabii ki yok. Bence yaşamanın en lezzetli bölümü bu.
İdeolojiler konusunda da netler. Bir kelime düştü mü ortaya çaaaat! Yapıştırırlar tespiti. Affetmezler. Her şeyi bilen insanlar olarak bir kelimeden hareketle kişinin bütünsel yaşam görüşüne ulaşabilir ve bunda en ufak bir sakınca görmezler. Çünkü onlar haklıdır ve evet, dünya onların değer yargıları üzerinde döner.
İslam'ı falan da en iyi onlar bilir. Öyle güzel anlatırlar ki oturur dinlersin.
Sosyal ilişkilerden bahsetmiyorum bile. Kişiler arası iletişim konusunda Freud'dan daha bilgili ve Jung'dan daha ciddi tespitleri olan kimselerdir onlar.
Toplumsal olgular aklınıza gelmiş olabilir. Hemen söyleyeyim, kimse onların eline su dökemez! Su dökmeye çalışanın canına okurum!! Kitleler hakkında Camus'un, Nietzsche'nin, Foucault'nun laf edemeyeceği bu muhteşem insanlar tabii ki toplumsal olguları herkesten iyi bilecekler.

Çünkü onlar ki,
Toprakta karınca,
Suda balık,
Havada kuş kadar çokturlar.
Hiçbir şey okumasalar da,
Her konuda uzmandırlar.
Yaratan ve kahreden ki onlardır,
Toplumsal kültürde en çok onların söz hakkı vardır.
ve mesela sizin okuduğunuz binlerce kitap,
Ürettiğiniz onca değer,
Ancak laf-ı güzaftır!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder