13 Kasım 2010 Cumartesi

Gelişmekte Olan Ülke?

             Kitleleri etkilemenin bir çok yolu vardır lakin 2 yöntem var ki eğer bunları başarırsanız başka birşeye gerek yok. Bunlardan ilki etkileyici , kısa bir motto oluşturup insanları gerçekten buna inandırmak , bilinçlerine işlemek diğeri ise durumları insanlara farklı olarak gösterip yanıltmaktır.
             Tarih he ne kadar sözcükler değil olgular ve olaylarla yazılsa da kavramların kullanılışı tarih boyunca bir çok alanda olayların gelişimi bakımında belirleyici olmuştur. Buna en güzel örneklerden birisi CHP'nin ünlü "ortanın solu" söylemidir. İsmet İnönü zamanında biz ortanın solundayız demiştir  bu söylevden sonra tabi ki CHP orak çekiçlerle dolaşmamış kendi siyasetine devam etmiş ancak bunlar gomünüst söylemleriyle insanlara düşman gibi gösterilerek seçimlerde yenilgiye uğratılmıştır. Karşı partiler ortanın solu kavramını kendilerine göre şekillendirmiş , halka da öyle bir pazarlamışlardır ki İsmet İnönü bile bir süre sonra inanamamıştır. 
              A.B.D. Vietnam Savaşı sırasında medyaya sert bir sansür uygulamamıştır. Medya organları da ölü amerikan askerlerini göstermekten çekinmemiştir dolayısıyla halkın savaşın gerekliliğine olan inancı zamanla azalmış , bir süre sonra savaşa karşı bir isyan başlamıştır. A.B.D. bunun üzerine savaşa bu şartlarla devam edemeyeceğini anlayarak savaştan çekilmiştir. Körfez Savaşında ise aynı hatayı yapmayarak Vietnam hezimetinden aldığı dersi hatırlamıştır. 
              Bugün Türkiye hiç bir iyi alanda neredeyse ilk 50de bile değil. 50 yıl önce de daha kötü değildi bildiğim kadarıyla. Ama Türkiye gelişmekte olan ülke. Neden mi? Çünkü 1980den önce geri kalmış ülke derken baktılar ki millet geriliyor dediler ki geliştirelim. sonra gelişmekte olan ülke olduk. Dünyanın en gerizekalı insanlarına günde en az 2 saatimizi ayırarak bu aptalların beyaz kutu karşısında yediği naneleri izleyerek , insanların 5 senede baştan aşağı değişemeyeceğini bir türlü anlayamayarak , faşistlerin demokrasiye asla izin vermeyeceğini ve bu faşistlerin en tehlikelilerinden birinin demokrasi aşığı görünen badem bıyıklılar olduğunu öğrenemeyerek geliştik. 20 yıldır 500000 kişilik süper donanımlı ordumuzla bir terörist sürüsünü yenemeyerek geliştik. Okumayarak , apolitikleşerek geliştik. Ama daha bitmedi o beyaz cam kutularda sürekli öyle şeyler gösterdiler ki  hakikaten gelişiyormuşuz dedik. Gelişmekte olanız biz. Gelişen günlere. Sevgiler.
              

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder